Úvodní stránka » *Pro děti* » Učící věž slouží k rozvoji vašeho dítěte

Učící věž slouží k rozvoji vašeho dítěte

Máte-li doma malé dítě, jistě víte, jak je obtížné skloubit vaření a domácnost s péčí o něj. Malé děti vyžadují neustálou pozornost, chtějí se bavit a hrát si. V opačném případě jsou nevrlé, otrávené a zlobí. A zlobí opravdu hodně! Není se čemu divit, když se nudí. S učící věží je možné zapojit dítě do vaření a domácích prací, mít jej na očích s pocitem že je v bezpečí a nemůže se mu nic stát. Sami se můžete přesvědčit, jak bude vaši ratolest bavit míchání polévky, krájení zeleniny, přesypávání a přemísťování luštěnin a dalších surovin. Navíc nejen že upevníte váš vztah, když budete dělat spoustu věcí společně, ale také své dítě naučíte novým věcem a zlepšíte tak jejich jemnou motoriku.

Co je vlastně učící věž?

Všechny učící věže jsou vyráběny v České republice při ruční výrobě. Věž vypadá trošku jako rozhledna, má jednoduchou konstrukci bez nežádoucích výčnělků, o které by mohlo dítě zakopnout či se nějakým způsobem zranit. Jde o opravdu bezpečný výrobek, který se stále inovuje. Výhodou je, že je učící věž rostoucí, dá se nastavit do několika poloh, dítě tak z věže nevypadne, případně se dají zarážky odejmout a starší děti mohou vlézt do věže sami bez cizí pomoci.

K čemu je dobré věž používat?

Pro malé dítě je to taková stolička s ohrádkou, do které může vlézt a získat rozhled v úrovni pohledu dospělého člověka. Zapojte vaše nejmenší do různých činností, vykonávat je mohou u kuchyňské linky nebo u jídelního stolu. Děti jsou většinou nešťastné, když nevidí, co děláme, a nemohou se zúčastnit. Zvýšená věž jim umožní sledovat dění v místnosti a pozorovat z okna co se děje na ulici.

Na co si dávat pozor, pokud je dítě v učící věži?

Vzhledem k tomu, že je dítěti umožněno být v úrovni dospělého člověka, dejte si pozor na to, co se na stole či v jeho blízkosti nachází. Nenechávejte bez dozoru v dosahu dětí žádné chemikálie, ostré a špičaté předměty, přístroje, o které se může popálit, vařící tekutiny a jídlo. Dřevěné věže je možné pořídit v několika barevných provedeních, všechny výrobky jsou natřené zdravotně nezávadnými nátěry.

Doplňky k učícím věžím

Učící věže jsou ve velké míře inspirovány principy pedagogiky Montessori. K výrobku je možné dokoupit stolek pro krmení dítěte nebo může sloužit jako odkládací menší stůl. Zkombinovat je můžete s magnetickou tabulí s poličkou na křídy a doplnit jej o přídavná kolečka, což usnadňuje přemísťování věže.

učící věž

Autor: Zuzana Klímová

Přidat komentář


Zvýrazněné položky jsou povinné.

Přehled komentářů

  1. Učící věž (Zuzana, 11. 11. 2016 19:02:58) Odpovědět

    Doma mám tuto věž a jsem s ni velmi spokojená, je stabilní a dcerka je nadšená, že se ji můžu věnovat i při vaření, může mi pomáhat a když ji to nebaví tak ji přidám stoleček a kreslí si. Pro mě je to veliký pomocník v domácnosti.

lifestyle magazine for woman