Úvodní stránka » *Životní styl* » Jak předejít ztrátě psa

Jak předejít ztrátě psa

Máte svého pejska pod kontrolou? Vyhýbáte se hlučným a frekventovaným místům, kde se může Váš pes ztratit? Lze Vašeho mazlíčka v případě ztráty identifikovat? I při procházce v parku, nebo v místech kam chodíte pejska pravidelně venčit, se může stát, že se po Vašem psím příteli slehne zem. Voláte, pískáte, ale marně, pes prostě není k nalezení. Nepropadejte panice, pes se pravděpodobně nechal zlákat stopou zajíce nebo vůní háravé fenky.

Identifikace ztraceného psa

Každý majitel psa by se měl snažit ztrátě psího kamaráda předejít. Řešením jsou známky pro psy, které jsou připevněny na obojku nebo speciální pouzdro, do něhož vložíme informace o majiteli. Nálezce pejska tak bude mít k dispozici Vaši adresu, případně telefon na Vás. Známka nebo pouzdro může obsahovat i jiné informace např. jméno psa, údaje o očkování zvířete nebo o provedeném umístění čipu. Dbejte rovněž na nepromokavý materiál pouzdra, v deštivém počasí se bude hodit.

Preventivní opatření proti útěku

Mezi nejdůležitější opatření proti útěku a ztrátě psa je jeho výchova a důsledný výcvik. Pes se nenaučí ovladatelnosti a poslušnosti sám, proto ho cvičte a trénujte situace, u kterých může dojít k útěku psa. Pokud chceme psa pustit na volno bez vodítka, dobře se rozhlédněte kolem, zda není v blízkosti nějaký rušivý element, který může pejska vylákat na útěk. Pokud si nebudete jistí bezpečím, choďte se psem na procházce raději na delším vodítku, které nabízí každý obchod se zaměřením na chovatelské potřeby pro psy.

Péče o nalezeného psa

Našli jste svého nebo cizího psa? Nezapomeňte, že každý špinavý pes nemusí být opuštěný. Nesuďte nalezeného pejska pouze podle vzhledu. Špinavý, zacuchaný a hladový pes neznamená, že se ho majitel zbavil úmyslně. Pobyt v chladném zimním počasí udělá své i sse ztraceným výstavním pejskem. Navštivte velkoobchod chovatelské potřeby a dopřejte psímu nalezenci správnou péči.

ztracený pes

Zuzana K.

Přidat komentář


Zvýrazněné položky jsou povinné.

Přehled komentářů

  1. Krmení psa při dietě (Jana, 10. 8. 2019 11:15:27) Odpovědět

    Holky, když veterinář nasadil dietu, měla bych ji dodržovat úplně na 100%? poradíte mi, zda mohu psíkovi dát i něco jiného?

  2. Krmení psa při dietě (Hanka, 11. 8. 2019 11:19:11) Odpovědět

    Jestli má Váš pes nasazenou dietu, a chcete mu dopřát něco navíc, tak se dají koupit pamlsky, které jsou vhodné ke kombinaci s dietou, a navíc i napravují trávení.

  3. Jana (Jana, 12. 8. 2019 9:08:21) Odpovědět

    I napravují trávení? a co obsahují, že se mohou kombinovat s dietou?

  4. Krmení psa při dietě (Hanka, 13. 8. 2019 16:53:21) Odpovědět

    Ano podívejte se na pamlsky Brit functional snack, které díky obsahu fulvinových kyselin napravují trávení.

lifestyle magazine for woman